Un meniu special românesc cu ciorbă de burtă, sărmăluțe și papanași cu gem de mere pentru oaspeții ibis Palatul Parlamentului

În meniul atent alcătuit cu preparate din gastronomiile lumii, restaurantul hotelului ibis Palatul Paralamentului are și câteva rețete autohtone, iar pentru Luna Gastronomiei Românești s-a pregătit în mod special cu trei dintre cele mai îndrăgite feluri tradiționale:  ciorbă de burtă, sărmăluțe cu mămăligă și papanași cu gem de mere, însoțite de recomandări de vinuri românești de asociat. Doamna Raluca Mihăescu – Director General hotel ibis Palatul Parlamentului ne spune că echipa de aici este încântată de campanie: „Ideea de a promova atât către străini, cât și către români, bucătăria românească ni se pare foarte potrivită, în contextul în care, pe piață, au pătruns foarte multe curente și influențe din bucătăriile internaționale, iar varietatea de oferte este foarte mare. Totuși, plecând de la ideea de conservare a tradițiilor, cu care ar trebui să ne mândrim, nu numai noi că români, ci orice țară care are o cultură și o istorie bogată, cum sunt statele europene de exemplu, cred că ar trebui măcar cu astfel de ocazii, să ne focusăm pe promovarea produselor noastre tradiționale din bucătăria românească.”


„Să ne bucurăm cât mai mult de autentic”, mai subliniază reprezentanta Ibis.  „Se spune de multe ori că am adoptat multe dintre produsele și preparatele foarte cunoscute pe plan european, poate și mondial, cum sunt cele din bucătăria italiană, libaneză, chinezească, mexicană, etc. și că tendința generală este de a ne bucura de diversitate și de mâncarea fusion, însă adevărul este că ne bucurăm din ce în ce mai mult de lucrurile simple și de autentic.
Așadar, pentru segmentul românilor pe care îi găzduim, ideea de a avea în meniul de restaurant chiar și pentru o perioadă limitată, preparate populare cu care sunt obișnuiți, le creează un confort la nivel psihologic și le oferă întoarcerea la gusturile copilăriei, iar pentru străini, ideea de a încerca produse tradiționale, cred că le înlesnește acomodarea cu țara în care se află în vizită și le pune la dispoziție o mostră din autenticitatea locului.”

Iată și Meniul complet pentru Luna Gastronomiei Românești:

Ciorbă de burtă 15 lei

Sarmale cu mămăliguță 25  lei/ Vin recomandat: Fetească Neagră sec – Corcova 20 lei


Papanași cu gem de mere home made 1o lei / Vin recomandat: Tămâioasă Românească demidulce, Domeniile Săhăteni – Aurelia Vișinescu 16 lei

Adresă și contacte:
Str. Izvor, nr. 82-84
Tel.(+4)021/4011011
E-mail: H5938-RE@accor.com
www.ibishotels.ro/ibis-palatul-parlamentului/