Restaurantul pescăresc Ivan Pescar, deschis în zona Uranus, a prins rapid și foarte bine în București nu doar în rândul iubitorilor de pește și de rețete dobrogene, lipovenești, cât și al iubitorilor de mâncare în general și al amatorilor de ieșit. E un loc frumos, cu decorațiuni tipice ce duc cu gândul la Deltă, relaxat, unde poți rămâne în tihnă câteva ore, savurând câteva felii de pâine de casă cu icre, pastramă de pește și batog de crap cu legume proaspete din platourile mixte, precum cel de mai jos.

Sau poți alege un storceag delicios – sturion cu legume, ouă, smântână și pătrunjel, care vine cu ardei iute și lămâie ori un borș de pește cu multe-multe legume și leuștean.  Și continua masa cu un crap pe varză – o nebunie! , o plachie de somn, un pește la grătar, pe plită ori la tigaie.  Sau poți încerca rețete mai puțin cunoscute pe scară largă – picanca din știucă prăjită cu legume, servită cu mămăliguță, malasolca tot din știucă sau scordoleaua din șalău fiert cu piure cu usturoi. Mai pe larg despre meniu am scris în pagina de Restaurante. O selecție bună de vinuri dobrogene la prețuri absolut decente completează bucatele preparate ca-n Deltă, garantează cei de aici.

În  Luna Gastronomiei Românești, Ivan Pescar se prezintă cu 4 preparate de excepție și cu recomandări de vinuri de asociat:

Platou Ivan Pescar (icre de știucă, batog de crap, pastramă de crap afumată la rece, legume) – 60 lei
Borș Pescaresc (carne de crap) – 19 lei
Storceag (cu carne de sturion) – 29 lei
Crap pe varză – 35 lei

Vinuri recomandate – 16 lei / paharul
Fetească Regală, La Sapata
Aligote, Via Viticola Sarica Niculițel
Ravak Rose, Domeniul Vlădoi
Mirachi Riesling, Crama Histria

Adresă și contacte
Str. Uranus nr.150, clădirea The Ark, parter.
Tel.: 0729.384.828
E-mail: bucuresti@ivanpescar.ro
www.ivanpescar.ro