Energiea se prezintă ca pub și hub urban – un loc informal și relaxat de întâlniri și spațiu de evenimente și happening-uri culturale, ateliere, expoziții, concerte live, cu meniu contemporan, mixt, cu inspirație din mai multe bucătării ale lumii.
Povestea locului pleacă de la o fostă tipografie de la începutul secolului, ridicată pe locul fostului Stabiliment de Arte Grafice Energiea; ulterior, prin 2000, aici a fost deschis un pub englezesc foarte popular la acea vreme, Whispers. În 2012, Energiea își reintra în drepturi cu vechiul nume, ca Stabiliment de informare și experiment urban, gândit de proprietari ca un liant între cele 2 majore utilități ale spațiului în timp: tipografie și restaurant/bar.

Reveniund la meniu, câteva combinații creative ies în evidență la toate categoriile: gustări precum morcovul violet copt cu labneh, feta, bulgur, fresh de morcovi, susan, coriandru, sumac și pită sau humusul cu salată de morcovi cu lămâie, cardamom, pătrunjel, rodie și carne de vită în stil oriental cu pâine cu patru tipuri de semințe; salate – de păstrăv afumat cu legume coapte, fasole și dressing de praz cu oțet și de brânză pane cu legume, fulgi de migdale și dressing de miere și muștar, feluri principale precum cake-ul de vinete, linte, kale și condimente în panko, caponata de broccoli, ciuperci sotate, sos de porumb, mix de frunze și pieptul de pui de pui gătit încet cu crochetă de pui, piure de porumb cu boia afumată, ciuperci grill, dovlecei, ulei de pătrunjel.  Ați remarcat: un mix de multe ingrediente, culoare și prospețime – bine potrivite.  

Nu lipsesc supele, coastele de porc marinate, burgerul de casă, aripioarele și cartofii prăjiți în trei variante, cu sosuri de smântână cu usturoi, barbeque, sweet chilli, presărați cu pătrunjel sau susan și însoțiți de onion rings și/sau salate de castraveți cu mărar. De altfel, cartofii Energiea sunt printre cele mai populare gustări ale casei și destul de cunoscuți în București.


De băut, o listă variată de beri, cu multe craft-uri, cocktailuri cu bere, multe sortimente de gin, spirtoase, o selecție ok de vinuri și, iarăși, multe feluri de smoothies și limonade în cele mai nebănuite combinații –  de exemplu, limonada arsă cu lămâi coapte la foc de lemne, sirop de cimbrișor de casă și apă minerală, cu vișine și lavandă, cu piersici și vanilie.
Meniul zilei este mereu diferit și aduce în atenție câte trei feluri – se pot comanda toate sau se pot alege două, iar apa și pâinea sunt din partea casei.
Energiea
Specific: pub și hub urban, bucătărie contemporană internațională
Str. Actor Ion Brezoianu nr. 4
Tel.: 0736.374.432
E-mail: contact@energiea.ro
www.energiea.ro