Față în față cu Palatului Parlamentului, Social 1 e un loc de atmosferă, casual și informal, iar misiunea de socializare, declarată din nume, ajunge și în modul în care anumite băuturi și platouri de mâncare au fost gândite să se împartă între cel puțin două persoane. Meniul este, însă, cât se poate de actual, cu rețete reinterpretate din bucătăriile lumii. Găsiți aici multe feluri ușor altfel făcute față de clasicele de la care s-a plecat, în combinații creative.

La mic dejun „from morning till noon”, găsim ouă prăjite cu ierburi, chipsuri de parmezan și roșși cherry, fritattone – omletă italiană XL cu ciuperci,  ardei kapia verde, ceapă verde, parmezan, brânză de capră și pancetta, pancakes cu ricotta, sirop de arțar și ciuperci. Social bites sunt starterele precum: salata de vinete cu ardei copți și chutney de roșii, humusul cu salată de alge si grisine de casă, bruschetele cu roșii și busuioc, prosciutto, caise și brânză cu chives, ciuperci caramelizate. La supe, am remarcat mazarique – cremă de mazăre galbenă și praz copt pe jar, cu chips de varză murată și „gând” de pancetta,  iar la main-uri, confit-ul de coaste afumate cu barbeque de casă, cartofi prăjiți cu pătrunjel și usturoi și niște porc „cu studii superioare” cu varză murată, morcov în oțet balsamic, chips de țelină și sos de măr verde cu hrean și somon cu millefeuilles de cartofi și spumă de citrice.


O secțiune separată de „smart casual grill” vine cu steak-uri de vită, piept de pui marinat, creveți, biban, alături de salate și sosuri.  Deserturile arată foarte bine la Social 1;  papanașii, făcuți prima dată, la Stadio, fratele mai mare al acestui bistro sunt foarte populari;  iar în noua variantă vin însoțiți cu o cremă engleză și cu sos de ciocolată de casă cu mentă. Iar meniul „Spritz” are o listă destul de generoasă de vinuri, precum și spirtoase, cocktailuri, răcoritoare.

Merită menționat și decorul care stilizează amintiri din “România socialistă”, cu elemente arhitecturale ale anilor ’80, nu întâmplător, având în vedere că spațiul cu destinație comercială a fost construit atunci, dar și faptul că pub-ul se află în vecinătatea Casei Poporului.
Social 1
Specific: bucătărie urbană – social food and spritz, internațional
Bd. Unirii nr.1
Tel.: 0733.222.200 E-mail: contact@social1.ro
www.social1.ro