Pâine și Vin – gastropub social, de împărțit mâncare și povești

Un loc informal, relaxat, care a prins rapid în rândul iubitorilor de going out, corporatiști, dar și freelanceri, creativi, boemi, în căutarea unui loc relaxat, de ieșit cu prietenii ori cu colegii, cu mâncare de casă, nepretențioasă, dar corectă și gustoasă. Cei de aici pun accent pe ideea bucuriei meselor între prieteni sau în familie și a împărțirii bucatelor la masă; de aceea, au conceput și farfurii „de împărțit” cu cei dragi. Meniul se remarcă printr-o serie de produse locale, artizanale, de la mici producători, prezentate cu descrierea lor și a locului de proveniență, alături de ingrediente de import, unele mai populare, unele mai puțin cunoscute pe scară largă – în asocieri creative și apetisante.

Structura meniului e ceva mai atipică față de cele obișnuite, de pub ori bistro, să zicem: există o secțiune de pâine, una „de întins pe pâine”, platouri „Împarte la doi”, categoria „Împreunăcu 5 feluri „ancestrale” de pâine și specialități din aluat de pâine, comune mai multor culturi din lume, o secțiune de „Specialități” și una de deserturi „După masă”.
Despre pâine, aflăm că e cu maia de casă, dospită de pe o zi pe alta, la rece și coaptă dimineața: atât baghetă, cât și pâine fie albă simplă, cu 4 tipuri de făină și semințe, cu blue cheese și nuci; cu alune de pădure și fructe uscate, focaccia cu roșii cherry, cimbru și rozmarin etc.
Platourile „Împarte la doi vin” vin cu bunătăți de la producătorii locali, legume proaspete, produse de băcănie, mezeluri și brânzeturi din Europa, sosuri și specialități de pâine.


Iar categoria „Împreună” are 5 feluri de pâine coapte pe vatră, la foc de lemne, simple, cu semințe și mirodenii, umplute sau presărate. Șoba de acasă, de exemplu, este cu telemea de oaie, caș de capră, mozzarella, verdețuri, ridichi coapte, microplante. Vatra romană ne prezintă 15 feluri de pizza: cu carne de vită, sumac, roșii cherry, tabouleh, cu Roquefort, Compte, mure și busuioc proapăt ori cu smântână, bacon, gorgonzola, merișoare, rozmarin etc. Urmează pita grecească, tortilla la jar mexican, naan – specifică Indiei și câtorva bucătării asiatice, khachapuri – pâinea georgiană, toate cu ingrediente specifice.


Lista de vinuri e generoasă, cu etichete prezentate pe principale regiuni ale țării și câteva din Republica Moldova, toate disponibile la sticlă și la pahar.
Important de știut! La Pâine și Vin nu se fac rezervări, locurile se ocupă în ordinea sosirii; dacă este plin, se recomandă să așteptați la bar, la un pahar de vin.
Pâine și vin
Specific: gastropub, bar cu vinuri, internațional
Str. Ion Brezoianu nr. 4
E-mail: contact@painesivin.ro
www.painesivin.ro