Mahala, unul din punctele de atracție turistică a Bucureștiului

Situat în zona Palatului Bragadiru, lângă Piața Constituției și zona Unirii, Mahala a prins rapid în rândul iubitorilor de mâncare bună și al turiștilor, atât datorită preparatelor gustoase, cu o notă creativă ale chef-ului de aici, Sorin Petru Cucu, cât și decorului „pitoresc”, i-am zice, cu motive ce stilizează obiceiuri, tradiții și simboluri din cultura noastră.
Se prezintă ca restaurant cu bucătărie contemporană, în mare românească, cu  influențe din bucătăria veche și din gusturile copilăriei chef-ului, combinate cu tendințe din gastronomia internațională. Pentru că Sorin evită termeni precum „reinterpretat” ori „reinventat”, nu îi vom folosi nici noi ci, așa cum spune el, a căutat să aducă elemente noi – ingrediente și combinații – unor clasice „care să le echilibreze sau le completeze savoarea”.

Așadar, găsim la Mahala câteva mâncăruri cu titlu de raritate în București, precum: momițe cu sos de vițel și spumă de castraveți, iepure cu măsline la oală de lut, pulpă de rață în garniță cu păsat, somn în mălai cu sos de urzici usturoiate și mămăligă, găluște de prune caramelizate. Printre felurile devenite iconice ale restaurantului sunt coliva cu înghețată (tot de colivă) și florile de dovlecel umplute cu urdă și sos de măsline.

Combinați din gastronomia internațională cu cea românească se regăsesc la categoria din meniu denumită  „Înfrățirea dacilor cu romanii” – risotto carnaroli cu floare de dovlecel umplută cu urdă și spaghetti cu creveți, măsline, ardei iute și usturoi. Lista de vinuri românești nu este foarte mare, dar suficient de variată ca să poată completa fericit mâncărurile.


Amenajarea și decorul sunt frumoase la acest restaurant, gândite tot de Sorin împreună cu echipa care s-a ocupat de acest lucru și aduce în atenție folclorul nostru și cultura românească: macate țesute la război, picturi cu meșteșuguri, ocupații ancestrale, precum și simboluri ale culturii românești: Poarta Sărutului, Coloana Infinitului, Madame Pogany, zicale și proverbe din popor, măști folclorice.

Specific: Românesc cu influențe internaționale. Bucătărie contemporană
Adresă și contacte: Calea Rahovei nr. 147-153
Tel.: 0729.003.002
E-mail: office@restaurant-mahala.ro
www.restaurant-mahala.ro