„La Vioara Roșie” are muzică live și bucătărie diversificată

Un loc unde …”valorile sunt sigure, gazdele se străduiesc să-ţi facă viața mai frumoasă cu gesturi elegante, într-o atmosferă generoasă. Ce ne mai deosebește? Muzica! Muzica prin farmecul şi magia ei uneşte și apropie oamenii (Maria Buză, formația restaurantului și diferiți invitați, n.e.). Este locul potrivit pentru întâlnirile şi evenimentele din viaţa ta”, astfel se descrie restaurantul din spatele Academiei Militare din București, al cărei propietar este cântăreața Maria Buză.
Deși numele restaurantului trimite cu gândul la bucătărie românească, meniul are preparate românești și internaționale cam în aceeași proporție – sunt și feluri mediteraneene, italieneaști, câteva de inspirație franțuzească, fripturi. Printre „Specialitățile bucătarului” (care ocupă o categorie aparte) sunt: Platoul gurmandului cu mușchi de vită, pastramă de oaie, file de porc, piept pui, bulz, cartofi la cuptor, murături); fuduliile de porc cu vin si usturoi, creier de vită cu unt, dar și foie gras cu chutney, roșii cherry, mere caramelizate și sos de fructe de pădure.


Găsim așadar, feluri românești mai populare sau adaptate cu inspirație din alte gastronomii – de la platouri cu răcituri tradiționale, saramură de crap cu mămăliguță, pastramă de oaie cu mămăliguță, la ciolan de porc înăbușit în vin spumant și cotlete de berbecuț cu pere confiate, precum și preparate mai puțin gătite pe scară largă – cele de care le aminteam mai sus – fuduliile cu vin și usturoi și creierul de vită.

Dar, există și o selecție variată de paste, fructe de mare – creveți imperiali, carcatiță la grătar, tartar de vită și mușchi de vită cu diferite sosuri, T-bone la grătar ș.a.
O listă de vinuri românești, destul de diversificată, la prețuri absolut decente, completează meniul, alături de selecții de cocktailuri, spirtoase, răcoritoare, cafele.


Din complexul Vioara Roșie face parte și Pizzeria Vivaldi, „sufrageria cu pizza și biliard pentru cei care fug de acasă”, unde au loc și seri cu petreceri tematice, spectacole de teatru și reprezentații de stand up.
Complexul are 5 saloane – restaurantul și 4 săli de evenimente, cu diferite capacități, precum și meniuri pentru evenimente private (nunți, botezuri).

Restaurant „La Vioara Roșie”
Specific: european
Șoseaua Panduri nr. 71
Tel.: 0728.999.393
www.vioararosie.ro