Ivan Pescar, printre puținele restaurante pescărești get-beget din București

Bucătărie din Delta Dunării. NO fusion. Preparate culinare din pește din Delta Dunării și Marea Neagră, gătite domol de bucătărese lipovence”, astfel își începe descrierea meniului Ivan Pescar, unul dintre restaurantele pescărești bune (și puține) ale Bucureștiului. Storceagul, borșul pescăresc, pârjoalele de pește, saramura (de crap, somn, sturion), plachia de somn și crapul pe varză, alături de mămăliguță și mujdei, par a face imposibil de ales unul-două preparate la o masă pentru un iubitor de pește.


O categorie specială din meniu este cea a „rețetelor alese de Delta Dunării”, rarități de-a dreptul în București, precum: picanca de știucă, malasolca și scordoleaua. Nu lipsesc peștii pe plită și platourile de gustări pescărești – icre, pești marinați sau afumați, însoțițe de legume și salate.
Pentru ospețe și mese mari, Ivan Pescar propune știuca umplută, crapul la proțap și ciorba pescărească (făcută „ca la Mila 23”), la comenzi prealabile.


O selecție bună de vinuri dobrogene însoțește meniul.
Cu experiența lor de trăitori la Dunăre cu ștate vechi, inițiatorii proiectului s-au situat clar contra curentului care vinde povestea că secretul borșului pescăresc ar fi „apa din Dunăre”. Secretul stă în prospețimea peștelui („aproape viu” cum spunea Radu Anton Roman) și în mixul măiastru de specii de pește. Bucătăria pescarului este simplă și la îndemână. Cuptorul, tabla, ceaunul și prăjitul în ulei sunt instrumente simple și divine, cu condiția să nu le complici”, mai spun cei de la Ivan Pescar.

Ivan Pescar & Scrumbia Bar
Specific: Pescăresc, restaurant & fish bar
Adresă și contacte: Str. Uranus nr. 150, clădirea The Ark, parter.
Tel. 0729.384.828
E-mail: bucuresti@ivanpescar.ro
www.ivanpescar.ro