Berăria din centrul Bucureștiului, Becker Bräu este una dintre cele mai vechi berării din București*. Berea curge râuri râuri, grătarele sunt mereu pline de cărnuri, iar voia bună este la ea acasă. (…) Meniul este variat, puteți alege să vă delectați papilele gustative cu o supă gulaș, rețetă originală, țambal de porc, umăr de vițel, iar cei mai pofticioși pot alege ștrudel cu mere și înghețată de vanilie. Una din cele mai cunoscute berării din București surprinde mereu prin varietatea gastronomică oferită, dar și prin diferitele soiuri bine cunoscute de bere. Sfatul nostru: încercați berea casei!”, așa se descrie în mare Becker Bräu.


Restaurantul duce mai departe tradiția fostei berării din incinta fabricii de bere Uranus. Preluată și reamenajată de grupul City Grill, s-a redeschis în mai 2019 și este unul dintre spațioase și încăpătoare restaurante din sectorul 5, cu peste 250 de locuri în interior și 250 pe terasă.
Meniul are unele din cele mai populare preparate românești, dar și câteva rarități pe care nu le găsim în multe locuri: de la ciorbă de burtă și borș de cocos cu tăiței de casă, la ciorba Bucur din coadă de bou cu ardei iute și gulaș, și de la frigărui și pastramă de berbecuț, la tocăniță de vițel, sărmăluțe cu mămăliguță, rață pe varză etc. Mititeii DOC – rețetă proprie a casei, cârnații din topor, Pleșcoii de Buzău, friptura zdravănă de porc (450 g.) cu cartofi cu rozmarin și salată de varză sunt alte feluri pe care mizează bucătăria Becker Bräu.


Fripturile și preparatele gătite sunt preferate de 65%, respectiv 60% dintre cei care iau masa în oraș. Iar meniul de la Becker va cuprinde o varietate de astfel de preparate. Becker Brau devine berărie gastronomică, adică acel loc în care poți îmbina experiența și atmosfera dintr-o berărie, cu plăcerea unor mâncăruri savuroase dintr-un restaurant tradițional românesc. Nu lipsește berea Becker Bräu, produsă pentru prima dată aici în 1996 si nici concepte moderne de bere la halbă, precum Ursus Tank. Adăugăm atmosfera, serviciile foarte bune și buna dispoziție și avem ingredientele pentru a crea o noua destinație pe harta orașului„, Daniel Mischie, CEO City Grill.
Și lista de vinuri este destul de generoasă, cu etichete românești, ordonate frumos, pe soiuri.

*În 1996, Becker Bräu, deschisă de Christian Becker, devenea prima și singura berărie cu bere craft din București. De la început, berea artizanală, produsă aici, a combinat rețeta germană de la 1516 cu tehnica modernă, obținând astfel o bere 100% naturală, fără aditivi, nepasteurizată. Intrat într-un con de umbră în ultimii ani, localul a fost redeschis ca berărie gastronomică de Grupul City Grill.

Becker Bräu
Specific: berărie gastronomică, românesc
Adresă și contacte: Calea Rahovei nr. 157
Tel.: 0736.007.005
E-mail.:beckerbrau@citygrill.ro
www.hanuberarilor.ro/ro/restaurante/becker_brau